Belföld

Nem lesz egyszerű közlekedni Budapesten szombaton

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Jelentős korlátozásokra kell készülni szombaton Budapesten rendezvények miatt, hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Közleményük szerint szombaton 11 órától előreláthatólag 14 óráig motoros felvonulást tartanak a Hősök teréről indulva a belváros, a Szabadság híd, a budai rakpartok, a nagykörút és az Andrássy út érintésével. Ezt követően, 14 órakor kezdődik a szekérfesztivál, amelynek résztvevői a belvárosból indulva az Andrássy úton át a Városligetbe vonulnak, ahova várhatóan 16 órakor érkeznek meg.

A korlátozások idején a BKK elsősorban a metrók igénybevételét javasolja.

A motoros felvonulás miatt szombaton 11 és 14 óra között a Dózsa György út – Hősök tere – Városligeti fasor – Bajza utca – Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Astoria – Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Friedrich Born rakpart – Sztehlo Gábor rakpart – Bem rakpart – Gyóni Gézi tér – Margit híd – Szent István körút – Teréz körút – Andrássy út – Hősök tere – Dózsa György út – Gundel Károly körút – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Stefánia út útvonalon kell korlátozásra készülni.

A motoros vonulás idején a haladási irány szerinti sávokat lezárják, a keresztirányú forgalmat 5-10 percre megállítják.

A BKK közölte, a szekérfesztivál miatt 14 és 16 óra között a résztvevők elvonulásának idejére korlátozzák az Andrássy út, valamint az azt keresztező utcák forgalmát.
A korlátozások a közösségi közlekedést is érintik, hívta fel a figyelmet a társaság, amely az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást ajánlja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik