Belföld

A gyilkosságot nem sikerült rábizonyítani, bűnpártolás miatt elítélték az eltűnt maglódi vállalkozó ismerősét

Egy év kilenc hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság első fokon a négy éve rejtélyes körülmények között eltűnt maglódi vállalkozó, Pintér Gyula ismerősét bűnpártolás és állatkínzás miatt. A bíróság szerint miután egy ismeretlen megölte a luxusautók felújításával foglalkozó férfit, a vádlott Szlovákiába vitte az áldozat kocsiját, telefonját és a kutyáját.

A Blikk tudósítása szerint a tárgyaláson a bíró arról beszélt, az a legvalószínűbb, hogy B. László ölte meg Pintér Gyulát, de ezt kétséget kizáróan nem lehet bebizonyítani. A nyomozás egyébként még folyamatban van emberölés miatt.

A vádlott felmentésért, az ügyész súlyosabb ítéletért fellebbezett.

2019. május 10-én Pintér a műhelyében dolgozott, ahová betért hozzá ismerőse, B. László is. Miután a vendége elment, a vállalkozó beült az autójába és a kutyájával együtt távozott a műhelyből, ahová aznap még vissza akart térni. A vád szerint nem sokkal később az 50 éves férfit Gyömrő külterületén valaki – ismeretlen okból és módon – megölte. Az eljárás során a holtteste nem került elő. Később az ismeretlen elkövető B. Lászlónak átadta az áldozat mobiltelefonját, kutyáját és kocsijának kulcsait azzal az utasítással, hogy rendezzen el mindent úgy, mintha a férfi külföldre távozott volna. Ennek érdekében másnap a kutyával és az áldozat mobiltelefonjával Szlovákiába ment, ahol a készüléket elrejtette, az állatot pedig sorsára hagyta, majd visszatért Magyarországra. Ezt követően a fekete Hummert az elhunyt otthonához juttatta vissza, így akarhatta megtéveszteni a hatóságokat, egy ismerőse segítségével pedig hazament. Pintér telefonja nem került elő, a chippel ellátott kutyát viszont megtalálták és visszajuttatták a rokonokhoz, írja a Blikk.

Pintér Gyula testvére az ítélethirdetés után sírva beszélt az RTL Híradónak, azt mondta: kevésnek tartja a kiszabott büntetést, miközben gazdasági bűncselekményekért tíz éveket adnak. Biztos abban, hogy az elítélt férfi, tudja, mi történt a testvérével, ha nem is ő ölte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik