Belföld

Két motorost is elütött és sorsára hagyott az eltiltott autós, egyikük meghalt, a másik épp csak túlélte

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 39 éves férfival szemen, aki tavaly június végén két motorost is elgázolt, majd sorsára hagyott Püspökladánynál.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a püspökladányi férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 4-es számú főúton haladt Karcag irányába, amikor autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, és nekiütközött két motorosnak. A férfi miután kiszállt az autóból, gyalogosan elhagyta a helyszínt, anélkül, hogy a sérülteknek segítséget nyújtott volna.

police.hu

A balesetben egy 63 éves motoros a helyszínen meghalt, míg a 45 éves társa életveszélyes sérüléseket szenvedett. A sofőrt Debrecenben fogták el, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Úgy tudjuk, hogy a férfi nem tett vallomást a kihallgatása során.

police.hu

Az eljárás során az is kiderült, hogy a férfit korábban három évre eltiltotta a bíróság a járművezetéstől. A rendőrök lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik