Belföld

Két és fél évet kértek a két nő halálát okozó fiatalra, aki ha tehetné, visszafordítaná az idő kerekét

police.hu
police.hu

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt állítja bíróság elé a Budakörnyéki Járási Ügyészség azt a 22 éves szentmártonkátai fiatalembert, aki egy 21 éves nő és egy 76 éves asszony halálát okozta a két évvel ezelőtti száguldozásával Nagykáta közelében. A balesetben további öt személy megsérült, többen súlyosan.

Jagusztin Tamás, a Pest Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy két év hat hónap letöltendő fogházbüntetést, és közúti járművezetéstől eltiltást kértek a bűnösségét beismerő vádlottra.

police.hu

A vádirat szerint a fiatal 2021 május 5-én kocsival közlekedett a 3115-es főúton Tápióbicske felől Nagykáta felé. A férfi autójában ült egy fiatal lány és három fiatal férfi is. A jármű a megengedett 90 km/h-s sebességet jóval túllépve 116 km/h-s sebességgel haladt a nedves burkolatú úton, amikor egy balra ívelő kanyarban a fiú elvesztette uralmát a járműve felett, és átsodródott a szemközti sávba.

A fiatal a kocsijával frontálisan összeütközött egy vele szemben szabályosan haladó autóval, amelyben a járművet vezető idős nő mellett egy fiatal férfi is utazott. Az ütközés következtében a vétlen autós az árokba csapódott és egy fának ütközött, míg a balesetet okozó férfi járműve az úttesten keresztbe fordult.

police.hu

A helyszínre érkező mentők a fiatal nőt, valamint a vétlen jármű idős vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A 21 éves lány azonban két nappal később, míg a 76 éves asszony négy nappal később életét vesztette. A vétlen jármű utasa maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett. A balesetet okozó férfi, valamint két utasa súlyos, negyedik utasa pedig könnyű sérülést szenvedett.

police.hu

A szentmártonkátai fiatal beismerte a bűnösségét. Azt mondta, hogy a baleset körülményeiről nem tud nyilatkozni a fejsérülése miatt, és hogy nagyon sajnálja a történteket, s ha tehetné, akkor visszaforgatná az idő kerekét. Az ügyészség két év hat hónap fogházat és járművezetéstől eltiltást kért rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik