Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki a Tolna-Mözsön eltűnt ötéves autista kisfiú apját

MTI / Terrorelhárítási központ
MTI / Terrorelhárítási központ

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség annak a Tolna-Mözsön eltűnt ötéves kisfiúnak az apját, akinek a gyermekét egynapi keresés után találtak meg a hatóságok, miután a március végén elkóborolt az otthonából – tudta meg a 24.hu.

Gergő édesanyja korábban azt mondta, hogy a gyerek apja a vihar által felborított udvari játékokat pakolta be a házba, amikor az autista kisfia kiment a szél által kiszakított kapun.

A hatóságok és a környékbeliek óriási erőfeszítéseket tettek azért, hogy megtalálják az eltűnt gyereket, és a keresésbe beszállt a TEK is. Helikoptert és drónokat is bevetettek és ország minden tájáról érkeztek kutyás keresőcsapatok, akik a polgárőrökkel, és az önkéntesek százaival csatárláncot alkotva fésülték át az egész környéket és a települést.

A kisfiút végül két paksi önkéntes találta meg egy búzatáblában több, mint egy kilométerre az otthonától. A gyereket megfigyelésre kórházba vitték, de szerencsére nem lett semmi baja. A rendőrség büntetőeljárást indított a történtek után, és most gyanúsítottként hallgatták ki a gyerek apját.

 Kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként az édesapát a Szekszárdi Rendőr-kapitányságon. A férfi beismerte a bűnösségét.

– közölte az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik