Belföld

Földönkívüliekre hivatkozott a nővérét és sógorát szétkaszaboló és felgyújtó férfi, felmentették

police.hu
police.hu

Felmentette a Tatabányai Törvényszék azt az Sz. Dávidot, aki három évvel ezelőtt 51 késszúrással kivégezte a sógorát és a lánytestvérét Süttőn, majd meggyújtotta a holttesteket.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a törvényszék a főügyészség indítványa alapján elrendelte a kóros elmeállapotú férfi kényszergyógykezelését.

A vádirat szerint az elmebetegségben szenvedő férfi az ominózus nap elment a nővéréhez és a sógorához, majd tudatzavart állapotban elővett több kést a konyhában és 36 késszúrással, illetve vágással megölte a sógorát, 15 késszúrással, és vágással pedig a nővérét is.

A férfi ezt követően benzinnel átitatott rongyokat tett a holttestekre és a házban is benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett. Sz. Dávid másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és az arcán.  A férfi nem tett vallomást, de a szakértőknek azt mondta korábban, hogy földönkívüliek befolyásolták és irányították a tettét.

Mivel a férfi olyan fokú kóros elmeállapotban szenved, hogy nem büntethető, ezért a bíróság felmentette és elrendelte a kényszergyógykezelését. Az ügyész tudomásul vette a döntést. A vádlott védője három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet jogerőssé válását követően a terhelt elmeállapotát három, majd havonta szükséges felülvizsgálni

 

r.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik