Belföld

Börtönt kértek a Nagylaknál saját zsebre dolgozó rendőrökre és pénzügyőrökre

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Határon történt korrupciós bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azokat a rendőröket és pénzügyőröket, akik saját zsebre dolgoztak Nagylaknál.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a hivatásos állományban lévő, a Nagylaki Határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, illetve pénzügyőrök a beléptetéskor jogtalan előnyt kértek az áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröktől tavaly május és június között.

A rendszerint 5 eurós vesztegetési pénzért cserébe, a hivatalos személyek a gépjárművek ellenőrzésére vonatkozó kötelezettségeiket megszegték azért, hogy a jogtalan előnyt fizető sofőröknek gördülékeny határátlépést biztosítsanak.

ugyeszseg.hu

Az eljárás során feltárt négy különböző korrupciós esetben, a vesztegetési pénz átadása után a vádlottak ellenőrzés nélkül, vagy rövid ideig tartó, felületes ellenőrzést követően továbbengedték a járműveket. Tavaly szeptemberben csaptak le rájuk a TEK-esek. A nyomozó ügyészek több helyszínen végeztek kutatást, amelynek során több millió forintnak megfelelő készpénzt, ezen belül nagy összegű külföldi valutát foglaltak le.

ugyeszseg.hu

A  Fővárosi Nyomozó Ügyészség  hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt állítja a rendőröket és a pénzügyőröket bíróság elé. A nyomozó ügyészség mind az öt vádlottra letöltendő börtönt és pénzbüntetést kért azzal, hogy véglegesen tiltsák el őket a rendvédelmi, adó- és vámhivatali foglalkozások gyakorlásától nyomozó ügyészek által készített szemle fotókkal – az alábbi linken elérhető:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik