Belföld

Blikk: Antifából pedofil-ügy, majd öngyilkosság

Illusztráció / police.hu
Illusztráció / police.hu

Egy férfi volt a tulajdonosa az Antifa-nyomozásnál talált pedofil felvételeknek. A Blikk úgy tudja, gyanúsítottként be is rendelték kihallgatásra, ám ő előtte végzett magával. A lap szerint az ő holttestét találták meg a Biatorbágyon, az egykori légvédelmi rakétabázis közelében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem cáfolta a Blikk értesüléseit.

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy az „Antifa-ügyben” (a csoport tagjai járókelőkre támadtak a fővárosban) indított nyomozás közben kerültek elő a gyermekpornográf felvételek. Noha azokat a Szikra Mozgalom aktivistájának, D. Krisztinának a lakásán találták meg, az adathordozó valójában az öngyilkos férfié volt, írja a Blikk.

A botrány kirobbanása óta ezt hangsúlyozza Jámbor András (Párbeszéd) és a Szikra Mozgalom is. A Blikk kérdéseire, hogyan kerülhettek D. Krisztina otthonába a felvételek, volt-e bármi köze mozgalmukhoz az elhunytnak, nem válaszoltak.

Frissítünk! A férfi nem volt a Szikra tagja

A mozgalom lapunkkal azt közölte, hogy miként azt a BRFK is jelezte, D. Krisztina birtokában nem voltak gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket tartalmazó felvételek, a rendőrség már többször is megerősítette, a Szikrának nincs köze ehhez az ügyhöz, a Blikk cikke alapján beazonosítható férfi nem volt tag, nem járt a Szikra akcióira, gyűléseire. A Szikra-tagok között nincs olyan, aki érintett lenne ebben az ügyben, és elítélnek minden gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményt. A Szikra abban bízik, hogy a rendőrség nem csupán a felvételek tárolásának bűntettét deríti fel, amelyben jelenleg eljár, hanem a felvételek készítői ellen is nyomozást folytat és a törvény teljes szigorával lesújt.

 

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik