Belföld

Sütőpordílert és drogosokat is elfogtak bulinegyedben lévő razzia során

Ismét összehangolt razzia volt Budapest belvárosában.  A belső kerületek ellenőrzésének elsődleges célja a kábítószerrel kapcsolatos, garázda jellegű, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények megelőzése.

A BRFK közzétette a razzia mérlegét: 382 igazoltatásból, 150 jármű ellenőrzéséből hat elfogás, három előállítás, négy biztonsági intézkedés, tizenkét szabálysértési feljelentés, tizennégy helyszíni bírság, valamint két közigazgatási bírság.

Három ittas sofőrt is lekapcsoltak, két embert pedig kábítószer birtoklása miatt fogtak el. Közterületi alkoholfogyasztás miatt kilenc emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, öt emberrel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt egy ember közigazgatási bírságot kapott. Ellenőriztek egy taxit, egy belvárosi szórakozóhelyet és egy éttermet, ahol a kisebb hiányosságok miatt a társhatóságok intézkedtek.

Egy 23 éves sütőpordíler is lebukott.A Kazinczy utcában szólított le este egy férfit, és kábítószert kínált neki eladásra. B. Roland egy közeli ATM-hez kísérte a vásárlót, aki pénzt vett fel, majd egy csomagért cserében átadta azt a dílernek.

A vásárlót a rendőrök intézkedés alá vonták, a ruházatátvizsgálás során pedig megtalálták a nála lévő fehér port tartalmazó tasakot. A tasak tartalmáról kiderült, hogy közönséges sütőpor. A férfit mintavételre előállították, a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pedig kokainra pozitív eredményt mutatott.

A kábítószer birtoklásának körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. B. Rolandot és két másik fiatalembert, F. Krisztofert és Cs. Attilát szintén előállították mintavételre, a minták vizsgálatát szakértők végzik. A csalás vétségével gyanúsított B. Roland beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik