Belföld

Minősített emberöléssel vádolják a férfit, aki hagyta meghalni a nagybeteg párját

Minősített emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azt a férfit, akinek azért halt meg az élettársa, mert súlyosan elhanyagolta.

A vád szerint férfi és az asszony élettársi kapcsolatban élt.  2015 tavaszán súlyos betegséget állapítottak meg az asszonynál, egészségi és fizikai állapota folyamatosan romlott, és 2019 végére teljesen mozgásképtelenné vált.

2019-től a férfi és az élettársa a munkaadó által megvásárolt kis ingatlanba költözött be. Az elkövető mindennap dolgozott, télen reggel befűtött a szobában és élelmet tett a párja mellé. A magatehetetlen asszony napközben egyedül volt. Annak ellenére, hogy a férfi tudta azt, hogy élettársa folyamatos gondozásra szorul, nem kért segítséget a nő családtagjaitól, illetve az önkormányzattól sem.

Tavaly február 6-án a férfi látta, hogy az élettársa haldoklik, ezért segítséget kért a szomszédoktól, akik értesítették a mentőszolgálatot. A nő az egészségügyi intézményben történt ellátása ellenére meghalt, mert párja hosszú időn keresztül elhanyagolta a gondozását. A főügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik