Belföld

Könyörgött a feleségének, hogy forduljon felé az ágyban, majd nyakba szúrta

Nem sok jóra számíthat a másodfokú tárgyaláson az a borsodi férfi, aki tavaly februárban féltékenységből megkéselte az élettársát, majd a tette után megpróbált öngyilkos lenni.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a férfi hat éves fegyházbüntetését, amelyből feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A férfi már 36 éve élt együtt a feleségével. Az alapvetően féltékeny természetű férfi munkaképtelenné vált a betegsége miatt, és a neje ápolására szorult. Egészségi állapotának romlásával a férfi féltékenysége is erősödött, majd elhatalmasodott rajta.

Úgy gondolta, hogy felesége megcsalja őt, és emiatt rendszeresen veszekedett vele. Végül úgy döntött, hogy megöli nejét, ezért a bűntett előtti estén a párnája alá rejtett egy konyhakést.

Az ominózus reggel az ágyban feküdtek, amikor a férfi kérlelni kezdte a neki háttal fekvő feleségét, hogy forduljon felé. Többszöri kérésére felesége végül felé fordult, ekkor a férfi hirtelen nyakon szúrta, majd szurkálni kezdte a védekezni próbáló feleségét. A nőnek végül sikerült kimenekülni a szobából és a ház hátsó lakrészében élő lányához menekült, ahonnan segítséget hívtak.

A férj megpróbált öngyilkos lenni a tette után, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Felesége nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a családon belüli erőszak semmilyen formája nem elfogadható, és az eljáró törvényszék tettarányos büntetést szabott ki, amelynek enyhítésére nincs törvényes indok. A védelmi fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik