Belföld

Egy párost gyanúsítanak a Lobbanó utcai gyilkossággal, Budaörsön csapott le rájuk a TEK

police.hu
police.hu

Kommandósok csaptak le arra a férfire és nőre, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három héttel ezelőtt megöltek és kifosztottak egy 80 éves férfit Budapesten, a Lobbanó utcában. A BRFK sajtóosztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az őrizetbe vett két személy egyike sem ismerte be a bűnösségét.

Az elsődleges adatok egy fiatal nőre terelték a gyanút, az eljárás során azonban a nyomozók megállapították, hogy a nőnek nincs köze a bűncselekményhez. A további aprólékos adatgyűjtés eredményeként az életvédelmi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket: a 27 éves Sz. Alexandrát és az 52 éves C. Istvánt.

A büntetőeljárás adatai szerint a nő és a férfi május 26-án késő este ment be az idős ember házába, ahol olyan súlyosan bántalmazták az áldozatot, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A lakásból aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a nyugdíjas számlájáról. A feltételezett elkövetőkre egy budaörsi parkolóban csapott le a TEK.

C. Istvánt és Sz. Alexandrát a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nőt ezen kívül kifosztás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésével is gyanúsítják. A párost őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik