Belföld

Végül tevék és lámák közt találta meg nyugalmát a korrupcióval vádolt Simonka György

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Még a múlt héten írtuk meg, hogy a békéscsabai tankerület a költségvetési csalással vádolt volt fideszes képviselő, Simonka György családi érdekeltségébe tartozó pusztaottlaki autós szafari parkba szóló belépővel jutalmazta a tanárokat. A szafariparkot a Mentor Menedzsment Kft. üzemelteti, amely jelenleg Simonka György unokahúgának a nevén van, aki szintén az egyik vádlottja a Simonka-ügynek.

A Blikk a napokban a helyszínre látogatott, és már a bejáratnál Simonka Györgybe botlottak, aki otthonosan és a legnagyobb lelki békében mozgott a tevék, az lámák és az alpakák közt. „Ha a szafaribusszal mennének egy kört az állatok között, arra ott tudnak felszállni, de ha előbb az állatsimogatót néznék meg, ahhoz ott tudnak leparkolni. Amott a pénztár, a toalett, a büfé” – sorolta a tudnivalókat Simonka György, egy „Simi” feliratú névjeggyel ellátott, szafariparkos uniformisban.

Simonka elmondta: a „büntetőügyem folyamatban van, de közben dolgoznom is kell”. Hozzátette: hétközben a szafari ügyeit intézi, rendeli a takarmányt, gondoskodik az állatorvosról, szombaton pedig jön és fogadja a vendégeket.

Simonka elmondta, hogy

óriási megkönnyebbülés, hogy már nem vagyok képviselő. Amíg a parlamentben dolgoztam, minden reggel úgy keltem fel, hogy aznap is legalább egy Facebook-posztot írnom kell, amivel azt mutatom, az emberekért dolgozom, amivel szimpátiát váltok ki. Én ezt nem kedveltem. Az emberekért dolgozom, de ez a szimpátiakényszer már nincs rajtam, aminek nagyon örülök. Egy cseppet sem hiányzik nekem az országos politika!

Kapcsolódó
Simonka szafari parkjával jutalmazták a csabai tanárokat
Valójában Simonkáékat jutalmazhatták ezzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik