Belföld

Simonka szafari parkjával jutalmazták a csabai tanárokat

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A békéscsabai tankerület a költségvetési csalással vádolt volt fideszes képviselő, Simonka György családi érdekeltségébe tartozó pusztaottlaki autós szafari parkba szóló belépővel jutalmazta a tanárokat a Momentum szerint.

Egy békéscsabai tanár a 24.hu-nak megerősítette, hogy valóban egy szafari-parkos családi jegyben merült ki a pedagógusok jutalmazása. – Az iskolánkban mindenki ezt kapta, de az igazgató pedig azzal mentegetőzött, hogy a tankerületben minden iskolában ezzel köszönték meg a tanároknak a tanév fáradalmait. Ráadásul Pusztaottlaka nem is a békéscsabai, hanem az orosházai kerülethez tartozik, legalább ötven kilométeres túrát jelent annak, aki el akar menni oda – mondta el, azt kérve, hogy a nevét ne írjuk le.

– A rendelkezésünkre álló információk szerint a tankerület mintegy 40 millió forintot költhetett el a korrupciós botrányból korrupciós botrányba botladozó Mentor Menedzsment Kft-nél, miközben a tankerület pedagógusai sokszor a munkájukhoz szükséges alapvető eszközök hiányával és megalázó bérezéssel küzdik végig a mindennapokat – írta ki a Facebookján Sebők Éva, a Momentum parlamenti képviselője.

A szafariparkot a Mentor Menedzsment Kft. üzemelteti, amely jelenleg Simonka György unokahúgának a nevén van, aki szintén az egyik vádlottja a Simonka-ügynek. Simonkát az ügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolja, de tavaly bírócsere miatt újra kellett kezdeni a bírósági szakaszt.

Frissítünk!

„A Szafari Park belépőket Pusztaottlaka Község Önkormányzata ajándékozta tankerületi központunk valamennyi köznevelési intézményének és az ott dolgozóknak, így ez a tankerületi központunktól független felajánlás volt, ami semmiféle fizetési kötelezettséggel nem járt részünkről” – reagált cikkünk megjelenése után Bánki András, a tankerület igazgatója. A történet folytatását, amelyben maga Simonka is megszólalt, itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik