Belföld

Karácsony szerint ha a kormány nem tartja be a megállapodásukat, az atlétikai vb megnyitóján fogja ezt elmondani mindenkinek

Félúton leálltunk, és ezt nagyon erősen nehezményezzük, hiszen mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy teljesítsük a vállalásainkat-

– mondta Karácsony Gergely az Atv Híradójának arról, hogy nem megy el az atlétikai vb megnyitójára, ha a kormány nem tartja be a megállapodásukat. Arról is beszélt, hogy a rendezvény nyilvánosságát arra tervezik használni, hogy elmondják, a kormány nem tartotta be a szavát.

Eredetileg 204 milliárd forint lett volna az atlétikai stadion megépítésének ára, de 2020 óta folyamatosan emelkedtek a költségek. Tavaly októberben pedig már 238 milliárdnál tartottak.

A kormány és Budapest vezetése 2019 végén kötött alkut egymással arról, hogy a főváros támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését, cserébe a kormány vállalja, hogy 50 milliárd forinttal kiegészíti az Egészséges Budapest programot. A kormány azonban csak 23 milliárdot fizetett ki, ami időarányosan is kevesebb az ígért összegnél.

Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: ez részben azért történt, mert nagyon sok kerület a megkapott pénzeket nem tudta elkölteni a covid-járvány idején.

Az Atv szerint pár napja, amikor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke felavatta a stadion futópályáját, elment a főpolgármesterhez is és közölte, hogy nem szeretne botrányt a kialakult helyzet miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik