Belföld

Akár 52 ezer forintba is fájhat az egynapos strandolás a Balatonon

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az RTL Híradó sorra vette, mennyibe kerül a strandolás a Balaton-parti településeken. A Pénzcentrum adataira szerint négy főnek Budapestről Siófokra akár háromszor is annyiba kerülhet eljutni vonattal (15 600 forint), mint autóval (5 300 forint), de több ezer forinttal drágább egy Pécs-Balatonszentgyörgy, vagy egy Szeged-Siófok oda-vissza út is.

Drágultak a strandbelépők is:

  • a szigligeti községi strandfürdőbe 500 forinttal,
  • a tihanyi Napsugár Beach-en több mint duplájára emelkedtek az árak,
  • míg Keszthelyen a tavalyi 1200 forint helyett idén 1300-at kell fizetni egy felnőttnek egy napra.

A Népszava május végén írt arról, hogy egyre kevesebb strandra lehet ezer forint alatt bejutni, sőt, egyes helyeken kétezer fölé emelkedik a felnőtt strandbelépő ára.

Az RTL Híradónak nyilatkozva az egyik bisztró dolgozója elmondta: az alapanyagárak emelkedése és a magasabb munkabérek miatt nekik is árat kellett emelni. Így egy keszthelyi büfében a sima lángosért már 1300 forintot kell fizetni.

Az egyik fagyizó tulajdonosa arról beszélt, hogy 15-20 százalékot emelkedtek az alapanyagárak tavalyhoz képest. Egy gombóc fagyi így 50 forinttal drágább, mint tavaly, már 550-600 forint alatt nem igen lehet kapni.

Fél liter üdítő akár 700 forintba is kerülhet, míg három deci jégkásáért 550 forintot kérnek.

Az RTL kiszámolta, mennyibe kerülne egy négyfős, soproni családnak autóval elugorni Keszthelyre strandolni. Az útiköltség, a parkolás és a családi strandbelépő árai mellett amennyiben délután lángost esznek, este pedig főtt ételt vacsorára, ezekhez esetleg egy-egy jégkását, fagyit és üdítőt is fogyasztanak, akkor

az egy napos balatoni kirándulásuk akár 52 ezer forintnál is többe kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik