Belföld

Felállva kell köszönteniük az orvosoknak az egyik kórház főigazgatóját

Felállással kell köszöntenie az orvosoknak a főigazgatót a Borsod megyei kórház reggeli értekezletein, az intézmény vezetője erre írásban utasította a dolgozókat – számolt be az RTL Híradó.

Az erről szóló levélben Révész János részletesen előírja az ülésrendet, az érkezési időt és azt is, hogy a teljes orvosi karnak felállással kell köszöntenie az intézményvezetőt. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a késők nem csatlakozhatnak az értekezlethez, mert bezárják a tanácskozó ajtaját, „jelezve ezzel, hogy további belépés nincs”.

Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke ott volt az első, új szabályok szerint tartott értekezleten és elmondta, hogy nem mindenki állt fel, és azt sem tartja életszerűnek, hogy valaki kizárnak. „Ha valaki újraéleszt, és ezért késik, annak nem kell, hogy probléma legyen, vagy ha valakit kiszólítanak, mert olyan beavatkozást kell azonnal elvégezni, amit csak ő tud, ő képes, akkor nem gondolom, hogy ez probléma lenne” – tette hozzá.

Az RTL Híradó megkereste Révészt, aki levélben válaszolt a kérdésekre. A főigazgató szerint a jelenleg zajló mintegy 3 milliárd forintos beruházás miatt változtatásokra volt szükség, melyeket „a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével és támogatásával” és hogy az új szabályok szerinte megfelelnek „a XXI. századi követelményeknek”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik