Élő Belföld

Orbán Viktor: Soros György háborús spekuláns

Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor kormányfő megtartotta szokásos pénteki rádióinterjúját, amelyet ezúttal felvételről sugároztak az állami Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban elhangzott, hogy

  • a miniszterelnök szerint ha béke lesz, az infláció is vésszatér a normál kerékvágásba,
  • kételkedik a Nyugat katonai koncepciójában, szerinte továbbra is inkább diplomáciai megoldásra van szükség,
  • „Sorosék fellázítják a mingránsokat”, Soros György maga pedig  „háborús splekuláns”.
  • A kormányfőnek „púp a hátán” az üzemanyagok jövedéki adójának emelése, amit „Brüsszel” kényszerít ránk,
  • a lakossági megtakarítások állampapírok és kicstárjegyek felé terelése pedig csak ideiglenes intézkedés.

„Sorosék fellázítják a mingránsokat” 

A menekülteket befogadni nem akaró tagállamoknak a jövőben várhatóan kvótát kell majd fizetniük, a hírek szerint fejenként húszezer eurót, vagyis mintegy nyolcmillió forintot. Magyarországnak évente a hírek szerint mintegy 8500 „migránst” kellene befogadnia, vagy fejenként kvótát fizetnie helyette. Erről is szó volt a miniszterelnök pénteki rádiós megszólalásában.

Amelyik ország nem enged be migráns, arra erőnek erejével rá fogják kényszeríteni

– fogalmazott a kormányfő.

Orbán azt mondta, Soros Györgyöt látja e mögött is, szerinte nem véletlen, hogy pont akkor jelentik be ezt, amikor Soros György átadja a birodalmát a fiának.

Orbán szerint a migránsok délen egyre erőszakosabbak. Szerinte

Sorosék fellázítják a mingránsokat, és nyáron egy komolyabb offenzívára kell felkészülni a déli határon.

„Brüsszel” miatt kell emelni a benzin jövedéki adóját

Az üzemanyagok jövedéki adójának emeléséért Orbán Brüsszelt hibáztatta. Szerinte azonan nemcsak az üzemanyagok, hanem a csomagolóanyagok és ezáltal a hulladékgazdálkodás is drágulni fog. Brüsszel miatt.

A kormányfő azt is mondta, hogy a jövedéki adó emelése „púp a hátán”, de nincs mit tenni, ha az Európai Unió ezt rá akarja kényszeríteni Magyarországra.

Orbán: A megtakarításokat állampapírban vagy kincstárjegyben kell tartani

Orbán szerint nem könnyű dolog számokat öt-hat hónapra rögzíteni. Háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség. Meg kell védeni a családokat, a nyugdíjasokat, a rezsicsökkentést.

A lakosság állampapír-befektetés felé való terelése volt a célja a Magyar Közlönyben megjelent intézkedésnek, amely kötelezően előírja a pénzintézetek számára, hogy egy évben legalább egy alkalommal értesítést kell küldeniük arról az ügyfeleknek, hogy mekkora hozamot érhetettek volna el az állampapírral.

Háborús időkben nem mindegy, hogy az emberek a megtakarításaikat hol tartják. Háborús időkben az segít, aki kincstárjegyben vagy állampapírban tartják

– mondta. A miniszterelnök megjegyezte, addig avatkoznak bele a megtakarításokba, amíg a háború tart, ez egy ideiglenes intézkedés – ígérte.

Orbán: Soros György háborús spekuláns

Soros György Orbán Viktor szerint háborús spekuláns, de szerinte néhány hónapon belül kiderül, hogy a „békepárti kisebbségnek” lesz igaza, és ez az álláspont kerülhet többségbe.

A kormányfő nem tartja jó ötletnek, hogy Donald Trump ellen eljárást indítottak, mert szerinte az Egyesült Államokat is egy békepárti elnöknek kellene iránytania.

A Soros-birodalom szerinte ezért támadja minden eszözével a korábbi amerikai elnököt.

Orbán szerint ha béke lesz, az infláció is visszakanyarodik a normál kerékvágásba

A napokban elindult az ukrán ellentámadás, és felrobbantották a Dnyeper folyó egyik gátját. Magyarország biztonsága szempontjából mi a legfontosabb? – kérezte Törőcsik Zsolt.

Amit meg lehetett tenni Magyarország biztonságáért, azt megtettük

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte a háborúnak nincs megoldása a harctéren, diplomáciai tárgyalásokra van szükség. Ha béke lesz, szerinte az infláció is visszakanyarodik a normál kerékvágásba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik