Belföld

Megöléssel fenyegettek a behajtók egy családot, majd megverték és elrabolták az apát

Emberrablás bűntette miatt állítja bíróság elé a Nógrád Vármegyei Főügyészség azt a két férfit, akik egy vállalkozó felé fennálló tartozás behajtása érdekében megvertek és elraboltak egy apát.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a felesége 2020-ban támogatást vettek igénybe ingatlanvásárlás és felújítás érdekében. Az építkezési munkálatok elvégzésére egy kivitelező céggel állapodtak meg, de a családfő nem tudott időben fizetni nekik, mert a támogatásból még 500 ezer forintot nem utaltak ki a számára.

Az így kialakult pénzügyi elszámolási vitáról tudomást szerzett az egyik elkövető, aki úgy tudta, hogy a támogatást már megkapta az apa, ezért felajánlotta a cég képviselőjének, hogy ellátogat a férfihez, hogy rendezze a vitát.

2021 júniusában az elkövető egy társával elment a család házához, ahol fenyegetések közepette követelték az apától a félmillió forint megfizetését. A családfő annyira megijedt a behajtóktól, hogy azonnal bemenekült a házba, de támadója utolérte és többször megütötte, majd a földön fekvő áldozatát többször is fejen rúgta.

A behajtó a jelen lévő családot fenyegetni kezdte, ezért a sértett felesége a gyermekeikkel kimenekült az udvar egyik melléképületébe, és tárcsázta a segélyhívót. Közben az egyik férfi utánament, kikapta a kezéből a telefont, így megszakítva a hívást, majd fenyegetni kezdte azért, hogy a bankkártyáját és annak kódját is megkapja az ijedt nőtől.

Az egyik terhelt felszólította az apát és annak feleségét, hogy egyiküknek velük kell mennie egy pénzkiadó automatához azért, hogy a kártyáról pénzt vegyenek fel, máskülönben megölik az egész családot. A fenyegetés hatására végül akarata ellenére a  családfő velük ment, akit az autóba berángattak, majd elvitték őt egy automatához és még az út során is bántalmazták őt.

A férfiak egyértelművé tették a családfő számára, hogy a tartozás teljesítéséig nem szabadulhat a fogságukból. Az elkövetők pénzt akartak felvenni, de fedezet valóban nem állt rendelkezésre, így végül kilökték az apát az autóból és otthagyták. A főügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kért a két emberrablással vádolt férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik