Belföld

Két nővel küzdött a lenyúlt áruért egy gazdagréti biztonsági őr, de úgy tökön rúgták, hogy feladta a harcot

Két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a 18 éves nőt, aki pár héttel ezelőtt bement a társával lopni egy kisboltba Gazdagréten. A biztonsági őr megpróbálta őket visszatartani, hogy megtartsa a lopott holmikat, de olyan helyen rúgta meg a fiatal nő, hogy azonnal feladta a harcot.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a megkeresésünkre azt mondta, hogy a 18 éves nő beismerte és megbánta a tettét, s azt mondta, hogy soha többé nem fog ilyet tenni.

A két nő bement az egyik gazdagréti élelmiszer boltba, ahol fogtak egy bevásárló kosarat, majd a sorok között sétálva, különböző élelmiszereket, alkoholt, valamint kozmetikai terméket rejtettek a táskába azért, hogy azokat ellopják. Ezt követően, a kasszasort megkerülve akartak lelépni a lopott cuccal, de a bolt biztonsági őre eléjük lépett és megpróbálta őket feltartóztatni, hogy visszavegye az elvett termékeket.

A két nő nem engedelmeskedett a felszólításnak, hanem a biztonsági őrt megkerülve, újra megpróbálták elhagyni az üzletet. Ennek megakadályozása érdekében a biztonsági őr ráfogott a 18 éven nő vállán lévő táskára, amiben a lopott holmik voltak, de a fiatal erősen maga felé húzta azt, és nem engedte el.

Ekkor a társa is ráfogott a táskára, és az abban lévő értékek megtartása érdekében, azt együtt próbálták az őr kezéből kirántani. A dulakodás során, már az üzlet kijárata előtti részen, a nő tökön rúgta a biztonsági őrt, aki ennek hatására végül elengedte a táskát, és ezt kihasználva elmenekültek az elkövetők.

A fiatal nő két év börtönt kapott, öt évre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős. Társa szökésben van, ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Olvasói sztorik