Belföld

Soros-pénzekkel fizetett a kocsmában, és még a visszajárót is elitta a haverjaival

MKKP
MKKP

Pénzhamisítás bűntette miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki kutyapártos Soros-pénzekkel fizette ki egy kiskunhalasai kocsmában az italait.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy egy év nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kértek a férfire.

A büntetett előéletű férfi tavaly áprilisban egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott az ismerőseivel. A férfi az általa rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A kutyapártos játékpénzekkel történő fizetést a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezres kárt okozott.

A kiskunhalasi férfi által átadott bankjegyeket a Kétfarkú Kutya Párt készítette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták. A legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen a 20 ezres utánzat előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a 10 ezres utánzatán Soros György szerepelt.

Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott beismerte a bűnösségét és azt mondta, hogy úgy gondolta elsüti a kampánycélra készített pénzeket és a legnagyobb meglepetésére elfogadta a pultos. Elmondása szerint a visszajárót is elitta a sörözőben lévő ismerőseivel.

Az ügyészség egy év nyolc hónap felfüggesztettet és pénzbüntetést kért a pénzhamisítás bűntettével vádolt férfire.

Kapcsolódó
Százezer forintra büntették a Kutyapárt elnökét a fénymásolt Soros-bankók miatt
Volt, aki fizetett is velük. A NAV nem értékelte a viccet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik