Belföld

Hat évet kapott a szomszédja ötéves kislányát erőszakoló miskolci férfi, azt mondta, fagyizni hordja

Getty Images
Getty Images

Hat év szabadságvesztésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélete a Miskolci Törvényszék azt a 78 éves férfit, aki a fiatal szomszédasszonya ötéves kislányával erőszakoskodott. A férfit minden olyan tevékenységtől eltiltották, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi a cselekménye előtt jó kapcsolatot ápolt a szomszédságában lévő nővel, és a kislányával. Támogatta a szerény körülmények közt élő fiatal nőt, aki egyedül nevelte a kislányát. 2021 szeptemberében több esetben is elvitte fagyizni a kislányt, és ezt használta fel arra, hogy fajtalankodjon vele.

Két ilyen alkalommal, amikor az édesanya engedélyével magával vitte a gyermeket, az autója hátsó ülésén nemi vágya felkeltése, fenntartása és kielégítése érdekében levette a kislány alsóneműit és nemi szervét dörzsölni kezdte, illetve saját nemi szervét is hozzáérintette.

– közölte a törvényszék.

A kislány első alkalommal nem mert beszélni a történtekről az anyjának, mert azt a férfi megtiltotta neki, második alkalommal azonban elmondta az édesanyjának, hogy milyen szörnyűségeket művel vele a szomszéd bácsi, amikor fagyizni hordja.

A férfi először elismerte a bűnösségét a nyomozati szakban és azt mondta, valóban elvitte fagyizni a kislányt, s útközben megálltak egy fás-bokros részen, mert meg akarta nézni a csipkebogyót, hogy érik-e már. Ekkor azt mondta neki a kislány, hogy fáj a hasa, ezért felhúzta a pulcsiját, hogy megsimogassa, s elkalandozott a keze. A folytatólagos kihallgatásán azonban már nem tartotta fenn a vallomását, és azt mondta, hogy azért simogatta meg a gyerek hasát, mert fájt neki

A Miskolci Törvényszék hat év szabadságvesztésre ítélte a férfit tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, a cselekmény erkölcsileg különösen elítélendő mivoltát, annak pszichikai következményeit és a folytatólagos elkövetés tényét.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik