Belföld

Bevitt egy öklöst a motorosnak, majd nekihajtott a vasparipának – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Szombathelyi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki bevitt egy öklöst egy motorosnak, majd nekihajtott a riválisa parkolóban álló motorjának. Az emberkedő sofőrt közúti veszélyeztetés bűntette, garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt állítják bíróság elé.

A Vas Vármegyei Főügyészség tájékoztatás szerint a férfi tavaly júliusban, egy Celldömölkön lévő várakozóhelyen parkolt le kocsijával a másik férfi motorkerékpárja közelében, majd előzetes szóváltást követően egyszer megütötte a bukósisakot viselő motorost. Ezt követően visszaült az autójába, majd tolatást követően úgy indult el, hogy a motorosnak odébb kellett lépnie, hogy ne üsse el.

Az elkövető ezután szándékosan nekihajtott a vitapartnere motorjának, ami az úttestre dőlt. A motorkerékpárban több mint 300 ezres rongálási kár keletkezett. A motoros emiatt a férfi autója fele rúgott, aki hátratolatott, és úgy hagyta el a helyszínt, hogy a másik férfinek el kellett ugrania a kocsi elől, hogy el ne üssék.

Az autós garázda magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, és megbotránkozást keltsen. A járási ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltást kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik