Belföld

Simonka önkormányzata ajándékozta a szafaribelépőket a tankerületnek

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

„Nem fizettünk semmit sem a pusztaottlakai szafari parkos belépőkért, azt a helyi önkormányzat ajándékozta a békéscsabai tankerületi központnak és valamennyi köznevelési intézményének és az ott dolgozóknak. Ez a tankerületi központunktól független felajánlás volt” – reagált szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Bánki András, a tankerületi igazgatója Sebők Éva momentumos képviselő bejegyzésére, amelyben azt írta, hogy akár 40 millió forintot is elkölthetett a Mentor Menedzsment Kft-nél a pedagógusoknak ajándékozott belépőkre.

A Békéscsabai Tankerületi Központ soha nem állt szerződéses kapcsolatban a Mentor Menedzsment Kft.-vel – szögezte le az igazgató.

Kerestük írásban a pusztaottlakai önkormányzatot, hogy fizettek-e a szafari parknak a belépőkért, és ha igen, akkor mekkora összeget, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.

Elértük viszont telefonon Simonka György volt fideszes képviselőt, aki jelenleg a település alpolgármestere, és akinek a családi érdekeltségébe tartozik a szafari park és a Mentor Menedzsment Kft. Ő azt állította, hogy a parkot az önkormányzat üzemelteti, és úgy tudja, nem került semmibe sem az önkormányzatnak a belépők ajándékozása. A Mentor Menedzsment Kft.-ről pedig azt mondta, hogy a cég csak a szafari park honlapját és a büfét üzemelteti.

Kiemelt képünkön Simonka György 2021-ben. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik