Belföld

Kastélyprivatizáció: rendőrökkel vezettették el a Momentum politikusait a BAZ megyei közgyűlésből, hogy folytatódhasson a zárt ülés

MTI
MTI

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés szerdán tűzte napirendre az edelényi kastély magánkézbe adását. Az ügyről a Fidesz-többségű testület a nyilvánosság kizárásával, zárt ülés keretein belül akart dönteni, de nem a tervnek megfelelően alakultak a dolgok.

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője és Stummer János, a Momentum politikusa néhány aktivistával és Megvédjük a kastélyokat feliratú táblával jelent meg a közgyűlési teremben, és megpróbálták elérni, hogy nyilvános ülésen tárgyalják a műemléképületek sorsát.

A Momentum közleménye szerint a párt politikusai hiába győzködték a közgyűlés vezetőjét, végül a rendőrökkel vezettek ki őket az ülésről.

Kirúgtak egy csomó dolgozót a kastélyból és zárt ülésen akarják tárgyalni annak sorsát. Ez hol érdeke az edelényieknek?! Mi addig itt maradunk, amíg el nem mondják, hogy mit akarnak eltitkolni és nyílttá nem teszik ezt a vitát a milliárdos értékű kastélyról

– jelentették be a Momentum politikusai a közgyűlésen.

Bedő Dávid szerint nem szolgálja a magyarok és a helyiek érdeket az, hogy zárt ülésen beszéli meg a fideszes többségű közgyűlés a nemzeti kincsnek számító kastély jövőjét.

A Momentum politikusainak nem válaszoltak a képviselők, ehelyett rendőröket hívtak az országgyűlési képviselőre és az aktivistákra. Amíg a rendőrök igazoltatták és feltartották a momentumosokat, addig a közgyűlés átosont egy másik terembe tárgyalni.

Végül Bedőéket kivezette a rendőrség az épületből és szabálysértési eljárást indítottak ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik