Belföld

Videón, ahogy a részeg BMW-s beletolat egy kocsiba, majd átadja a volánt az ittas bátyjának

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a testvérpárral szemben, akiket azzal gyanúsítottak, hogy ittasan okoztak balesetet Hajdúdorogon.

A bejelentő elmondta, hogy egy kocsi nekitolatott a járműjének, majd abból három, láthatóan ittas férfi szállt ki. Tanakodtak kicsit, majd amikor felmerült, hogy szól a rendőröknek, akkor sietve visszaültek és elhajtottak a helyszínről.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyenruhások azonnal a szürke BMW keresésébe kezdtek, és egy órán belül elfogták a biharkeresztesi testvérpárt.

Kiderült, hogy a baleset bekövetkezésekor nem a tulajdonos, hanem a fivére vezette a járművet. Ugyan tudta, hogy testvére is fogyasztott alkoholt, ahogy azzal is tisztában volt, hogy öccse véglegesen el van tiltva a vezetéstől, mégis hagyta, hogy a volán mögé üljön.

A baleset után viszont úgy döntöttek, hogy nem várják meg a zsarukat és leléptek. Ekkor már az idősebb testvér vállalta a sofőr szerepét, nem foglalkozva azzal, hogy ő is ivott. Miután elhajtottak, a 40 éves férfi egy helyi ismerősének udvarára parkolta le az autót.

A nyomozók az autó tulajdonosát járművezetés ittas állapotban vétség, valamint járművezetés tiltott átengedése vétség, míg 31 éves öccsét járművezetés ittas állapotban vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mindketten beismerő vallomást tettek. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik