Belföld

Életveszélyesen megsebesítette a társát fácánvadászat közben egy sportvadász

Vádat emelt a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség azzal a sportvadásszal szemben, aki tavaly októberben fácánvadászat közben célt tévesztve, sörétes lőszerrel lőtt a vadásztársára. Az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a sportvadász egy vadásztársaság tagja,s  jogszerűen tartott sörétes vadászfegyvert és hozzá tartozó lőszereket.

Az elkövető egyéni fácánvadászatot tartott borsodi települések közötti területen, ahová meghívta sportvadásztársát is. Egy patak vonalát követve, egymással párhuzamosan haladtak egy bokros terület két oldalán, amikor egy fácán felszállt.

A vádlott a fegyverével a madár irányába lőtt, azonban a lövés a tőle huszonöt méterre lévő társát találta el.  Az eltalált vadász az alsó és felső végtagjain, valamint mellkasán nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A sportvadász a sérült társát egy földútra kísérte és telefonon orvosi segítséget kértek.

A vadász ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség és tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik