Belföld

Schobert Norbert nem fizette be a határidőig a negyvenmilliós büntetést

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Schobert Norbert a harmincnapos határidő lejártával, részletfizetési lehetőség mellett sem fizette meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott pénzbírságot – írja az Index. A GVH vizsgálata nemrég megállapította, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat. A bírságot egyébként azért mérsékelték 40 millió forintra, mert Schobert Norbiék együttműködtek a hatósággal és elismerték a jogsértést.

A GVH Versenytanácsa a bírság meghatározásakor figyelembe vette többek között azt is, hogy a cég a jövőbeli, hasonló jogsértések kiküszöbölésére szolgáló, a fogyasztókat védő, célzott belső, úgynevezett megfelelési program bevezetését vállalta, ezért mérsékelte 40 millió forintra a videókért felelős Norbi Update Lowcarb Zrt.-re kiszabott bírságot. A cég ennek sem tett eleget a versenyhivatal szerint.

Miután a cég már a legelső részletet sem fizette be, ezért a GVH Versenytanácsának el kellett rendelnie a teljes bírságösszeg végrehajtását

– írja az Index.

A GVH szakemberei bő egy éves időtartamot vizsgálva összesen 280 videóbejegyzést néztek át és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételéről, hatásairól, a cég piaci pozíciójáról, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságáról. Norbi nemrég a Frizbi műsorában arról beszélt, hogy már nem érzi magát alkalmasnak a „harcra”, a jövőben más tervei vannak. Úgy tervezi, visszatér a tornához, és ha kell, a saját karrierjét háttérbe szorítja, hogy mindenben támogatni tudja a felesége edzői vállalkozását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik