Belföld

Sebastian Kurz is előadást tart az MCC Feszten

MTI/EPA/Christian Bruna
MTI/EPA/Christian Bruna

Több ismert előadója lesz Esztergomban az idei MCC Fesztnek, köztük Sebastian Kurz korábbi osztrák kancellár és Michael Knowles, az Egyesült Államok egyik vezető politikai kommentátora – közölte a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, hogy az Ausztria szövetségi kancellári posztját 2017 decemberétől 2019 májusáig, majd 2020 januárjától 2021 októberéig betöltő politikus, aki megválasztásakor a világ legfiatalabb kormányfője és 31 évesen Ausztria történetének legfiatalabb kancellárja volt, valamint a konzervatív értékek mellett az elmúlt években többször is kiálló, már saját napi rádióműsort is vezető amerikai színész, író, műsorvezető egyaránt közéleti témákról tart majd előadást az eseményen.

Ugyancsak a fesztivál előadója lesz Vincent Harinam, az adattudomány forradalmasítója, a Cambridge-i Egyetem statisztikai tanácsadója és Constantine Karalekas professzor, a Central Lancashire-i Egyetem Ausztronéziai Tanulmányok Központjának dékánja is. Harinam a kutatásai során a mesterséges intelligenciának a bűnözés elleni harcban játszott szerepével, a különböző bűnüldözési statisztikák és trendek hatékony elemzésével foglalkozik, míg Karalekas professzor sok könyv szerzője és társszerzője.

Az esemény programismertetőjéből kiderül, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is lesznek magyar közéleti szereplői az MCC Fesztnek, és számos szakterület képviselteti magát olyan tematikus beszélgetéseken, mint például a fintechágazat helyzete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik