Belföld

Hat év fegyházat kértek a kiskunfélegyházi kocsmáros arcscsontját eltörő törzsvendégre

police.hu
police.hu

Rablás és súlyos testi sértés miatt állítja bíróság elé a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség azt a többszörös visszaeső 55 éves férfit, aki januárban ájultra verte és kirabolta zárás közben az egyik helyi kocsma tulajdonosát.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hat év fegyházat és hat év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra.

A kocsmában aznap is jó hangulatban múlatták az időt a törzsvendégek: italoztak, beszélgettek és biliárdoztak. Ahogy a nap lement, a vendégek elszivárogtak, ezért a tulaj este fél nyolckor elkezdett bezárni. Ekkor az egyik vendég háromszor fejbe ütötte az éppen zárást végző tulajt, aki ettől eszméletét vesztette.

police.hu

A támadó több mint 100 ezer forintot vett el az áldozatától, majd bement a kocsmába és a kasszál is kivett 50 ezret. A bántalmazás következtében a kocsmáros arccsontja is eltört. Az elkövetőt másnap elfogták, addigra azonban a rabolt pénzből szeszes italt és cigarettát vásárolt, így mindössze 12 ezer forintot találtak nála.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban, és azt állította, hogy nem követett el semmit.Az ügyészség hat év fegyházbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik