Belföld

Elfogták, meghalt egy őrjöngő betörő Budapesten

A rendőri intézkedésnek nem volt köze a halálához.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szombaton dél körül érkezett a bejelentés, hogy a XIV. kerület, Fráter György téren lakók tartanak vissza egy betörőt.  A járőrök érkezésekor a férfi a földön őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi aktívan ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elég, ezért elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak vele szemben, írja a police.hu. 

A 37 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette. A rendőrök azonnal megkezdték újraélesztését, majd megérkeztek az általuk értesített mentők is, de már ők sem tudtak segíteni. A szakszerű ellátás ellenére a férfi 13 óra 32 perckor a helyszínen életét vesztette.

A soron kívül, még szombaton elvégzett hatósági boncolás után az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halálát nem a rendőri intézkedés okozta, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a pontos ok megállapításához még toxikológiai vizsgálatok szükségesek. Az eljárást közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatják, de mivel felvetődött, hogy az elhunyt előzőleg kábítószert fogyasztott, ezért ebben az ügyben nyomozás indul.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik