Belföld

Pártfogót kapott a drogos énekesnő, és minimum fél évig elterelésre jár

Egy évre felfüggesztette az eljárást a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a drogos énekesnővel szemben. A többi négy gyanúsítottal szemben azonban továbbra is folyik a nyomozás – tudta meg a 24.hu.

Az énekesnőt tavaly októberben mentővel vittek kórházba angyalföldi otthonából, miután rosszul lett. Lapértesülések szerint vágások voltak a karján, és a toxikológiai vizsgálat nagy mennyiségű kokaint mutatott ki a szervezetében.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy elkülönítették az ügyet és a gyanúsított beismerte a kábítószer birtoklás vétségének elkövetését és vállalta az „elterelésen” való részvételt, vagyis úgy nyilatkozott, hogy részt kíván venni kábítószer-használatot kezelő ellátáson, vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre tekintettel egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást vele szemben, egyúttal elrendelte a pártfogó felügyeletét. Ezen időtartam alatt a gyanúsítottnak legalább fél évig folyamatos, kábítószer-használatot kezelő ellátáson vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt vennie, amely feltétel teljesítése a büntethetőség megszűnését eredményezi.

– mondta az ügyész.

A többi négy gyanúsítottal szemben azonban továbbra is folyik a nyomozást, és közülük egy személy van letartóztatásban. Mivel ennek holnap jár le a határideje, ezért a kerületi ügyészség indítványt tett a letartóztatás meghosszabbítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik