Belföld

Borkai Zsolt elárulta, szerinte ki robbantotta ki a hírhedt szexbotrányát

Győr egykori kormánypárti polgármestere a Heti Napló műsorvezetőjének, Sváby Andrásnak adott interjújában megnevezte azt a magyar politikust, aki szerinte az őt megbuktató szexbotrányt kirobbantotta 2019-ben – írja a naphire.hu.

Az interjút vasárnap este adják le, de a csatorna vezérigazgatójának, Németh S. Szilárdnak az érdekeltségében álló Naphire.hu szombaton újabb részleteket közölt a beszélgetésből.

Többszöri visszakérdezésére és ellenvetésére Borkai úgy fogalmazott az interjúban: bizonyítéka nincs rá, de „úgy gondolja”, hogy a DK szombathelyi politikusa, Czeglédy Csaba áll a botrány kirobbantása és a lavinát elindító „ördög ügyvédje” blog mögött. 

Ugyanakkor azt is egyértelművé tette: szerinte Czeglédynek, a DK-nak és az ellenzéknek nem volt köze a szexvideók elkészítéséhez, és azért, hogy ilyen helyzetbe került, a felelősség egyedül őt, mármint Borkait terheli.

A naphire.hu emlékeztet: az ügyben indult büntetőper áprilisi tárgyalásán Czeglédy Csaba cáfolta, hogy ő lenne az ördög ügyvédje. „Nem érzem magam bűnösnek. Bárki is csinálta, zseniális volt. Büszke lennék rá, ha én lennék Az ördög ügyvédje” – jelentette ki a bíróság előtt előtt Czeglédy.

Az interjúban Borkai arról is beszélt:

Erős az indíttatásom, hogy megmérettessem magam a polgármesteri székért.

„Tehát elindul?” – kérdezett vissza Sváby András. „El” – válaszolta. Arra a kérdésre, hogy milyen színekben indulna el, Borkai Zsolt azt válaszolta, függetlenként.

Az interjúban Borkai beszél arról is, hogy semmilyen kapcsolata nincs egykori pártjával.

Kapcsolódó
Borkai Zsolt: Még Budapest elbukását is az én nyakamba varrta a Fidesz
Az egykori győri polgármester szerint a kormánypárt rosszul kezelte a szexbotrányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik