Belföld

Orbán Ráhel újabb 60 hektár szőlőt vásárol a tokaji borvidéken

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szerdán számoltunk be arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel nevében eljárva Tiborcz István szőlőt, legelőt, gyümölcsöst vásárol Tokaj-hegyalján, Sárazsadányban. A 48 különböző helyrajzi számon fekvő ingatlanok összesített vételára 273 millió forint

Az Átlátszó pénteken azt írja, hogy mint kiderült, ugyanazon a napon, április 18-án, ugyanannál a budapesti ügyvédnél további 60 hektárra is kötött (ismét Orbán Ráhel nevében a férje, Tiborcz István) egy másik eladóval még egy adás-vételi szerződést, az ebben szereplő földek Bodrogkeresztúron, Bodrogkisfaludon, Mádon és Tokajban vannak, és összesen 327 millió forintért cserélnek gazdát.

A mostani eladó Molnár Péter, a Tokaji Hegyközségi Tanács elnöke, a Tokaj-Hegyalja Egyetem szőlészeti és borászati tanszékének tanszékvezetője, egyetemi docens, a Tokaj Nobilis Bt. társtulajdonosa, illetve a Patricius Borház Zrt. ügyvezetője és egyben birtokigazgatója, aki valamivel több mint egy évig tulajdonolta a földeket.

Az újabb szerződés csak az eladó személyében és az adásvétel tárgyát képező földekben különbözik a két nappal ezelőttitől, Orbán Ráhel pedig a két szerződéssel összesen 94 hektárnyi földhöz juthat hozzá összesen 600 millió forintért a Tokaj-hegyaljai borvidéken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik