Belföld

Márk bement tíz budapesti üzletbe, hogy a főnök küldte a bérleti díjért, kilencben fizettek neki

Sorozatjelleggel követett el bolti csalásokat egy 46 éves férfi Budapesten. Legtöbbször a tulajdonos ismerősének adta ki magát, s ezzel több mint félmillió forint kárt okozott.

A BRFK tájékoztatása szerint áprilistól közel két hónapon keresztül vert át embereket a főváros különböző kerületeiben. Az volt a módszere hogy a tulajdonos ismerősének adta ki magát, és különböző indokokkal pénzt csalt ki tőlük.

Jellemzően arra hivatkozott, hogy a főnök küldte a bérleti díjért, és ezért kell neki a pénzt átadni, de volt, hogy telefonbeszélgetést színlelve jutott a zsákmányhoz. A megtévesztett emberek több tízezer forintot adtak fejenként a férfinek.

Az eljárás során kiderült, hogy a feltételezett elkövető összesen tíz üzletbe ment be, és kilenc alkalommal sikerrel is járt. Ezek során több mint félmillió forint kárt okozott a tulajdonosoknak.

L. Márkot több rendbeli csalás bűntettével gyanúsították meg. Az őrizetbe vett férfi beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, a rendőrség kezdeményezte a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik