Belföld

Kövér László szerint a kormányzatnak semmi köze Orbán Ráhelhez, Böjte atyához

MarjaI János / 24.hu
MarjaI János / 24.hu
A fideszes házelnök erre hivatkozva utasította el Vadai Ágnes kérdéseit.

Virág vagy fejsze? Avagy egyetért Ön a női lélek nagy »szakértőjének«, Böjte Csabának asszonynevelő gondolataival?

Erre a kérdésre várt volna választ a Demokratikus Koalíció képviselője Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, miután a Transtelex megosztotta a szerzetes anyák napi gondolatait.

A Népszava szúrta ki, hogy Kövér László házelnök ezúttal visszautasította Vadai Ágnes kérdését, amire Semjén kérte, mondván, a

kérdésben foglaltak megválaszolása kormányzati feladatkört nem érint. (…) Böjte Csaba semmilyen magyar állami tisztséget nem visel, ezért a ferences rendi szerzetes írásbeli kérdésben hivatkozott véleménynyilvánítása nem tartozik a Kormány egyházakkal való kapcsolattartás koordinációját magába foglaló feladatkörébe.

A DK-s képviselő arra is kíváncsi lett volna, miként értékeli Orbán Viktor kormányfő, hogy elmaradt a zárthelyi dolgozat, mert lánya, Orbán Ráhel előadás tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen. A miniszterelnöknek azért nem kellett reagálnia, mert Vitályos Eszter államtitkár jelezte Kövér Lászlónak, hogy ez a kérdés sem érint kormányzati feladatkört, a Corvinus ugyanis alapítványi fenntartású egyetem.

Korábban Vadai Ágnes egyébként a kormányfőt Böjte Csabáról is kérdezte, akkor Semjén Zsolt még válaszolt.

Kapcsolódó
Semjén Zsolt megvédte, de meg is cáfolta Böjte Csabát
Orbán Viktor helyettese szerint az atyát karaktergyilkossággal próbáljál lejáratni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik