police.hu
Belföld

Késekkel, kövekkel estek egymásnak fiatalok Sümegen, majd egyikük a járdán akarta elütni a haragosát

Késekkel, kövekkel, golfütővel és utcai hirdetőtáblával estek egymásnak húsz év körüli fiatalok Sümegen.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 19 éves gyulakeszi férfi szidalmazni kezdte két haragosát, a 19 éves sümegi és a 21 éves badacsonytördemici  fiatalokat az utcán, majd elővett egy éles vágóeszközt, s szúró mozdulatokat tett az egyikük felé, aki felkapott egy hirdetőoszlopot, és azzal viszonozta a támadást.

A 19 éves gyulakeszi fiatal ekkor kövekkel kezdte dobálni haragosait, akik a kődobálást is viszonozták felé, majd a 19 éves gyulakeszi támadó elhagyta a helyszínt. Pár perc múlva azonban egy kocsi utasaként tért vissza és annak ablakán egy golfütőt kitartva próbálta megütni a még mindig a helyszínen tartózkodó két fiatalt.

A jármű sofőrje, a 41 éves gógánfai férfi felhajtott a járdára, és megpróbálta elütni a 19 éves sümegi fiatalt, aki ekkor felkapott egy fém állványt és rávágott vele az autóra egy embereset miközben elugrott előle. A jármű megrongálódott.

A rendőrök mind a négy férfit elfogták, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket. A két 19 és a 21 éves fiatal ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a 41 éves járművezető ellen közúti veszélyeztetés bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó