Belföld

Jogerősen sem sok jóra számíthat lakótársait fejszével megcsonkító és lemészároló diósdi fiú

police.hu
police.hu

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat az a letartóztatásban lévő fiatal férfi, aki 2020 tavaszán fejszével megcsonkította és lemészárolta az alvó lakótársait Diósdon.

Z. József 19 év fegyházat kapott elsőfokon. Mivel még nem volt húsz éves a bűncselekmény elkövetésekor, ezért húsz év volt a maximálisan kiszabható büntetés vele szemben.

A három férfi gyakran italozott együtt, de gyakran veszekedtek. Z. József az egyik este amfetamint fogyasztott, majd a számítógépen játszott, miközben elhatározta, hogy megöli a lakótársait.

Magához vette a kerti munkához megélezett fejszét, majd bement a vele közös hálóhelyiséget használó férfi szobájába, s 4-5 ütést mért a fejére és a nyakára, valamint csonkolta a jobb karját. Ezután átment a másik szobába és a másik férfit is lemészárolta a fejszével.

police.hu

A fiú először az apját értesítette a történtekről, később a mentőket és a rendőröket. A diszpécsernek azt mondta, hogy lakótársai leütötték, bántalmazták és megerőszakolták, de a későbbi rendőrségi vallomásaiban már semmi ilyesmire nem hivatkozott.

Z. József és védője téves minősítésért, és enyhítésért fellebbezett. Mivel a férfi az elkövetéskor még nem töltötte be a 20. életévét és így vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés nem szabható ki, ezért az ügyész nem élt a fellebbezés jogával. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a határozat helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik