Belföld

Aknába zuhant a lopott láncfűrésszel egy férfi Kecskeméten, másnap hallották meg a segélykiáltásait

Gettty Images
Gettty Images

Három méter mély aknába zuhant a frissen lopott láncfűrésszel egy férfi Kecskemét belvárosában. Mivel szilveszterkor követte el a bűncselekményt, így ott is töltötte az egész éjszakát, mert csak másnap hallották meg a segélykiáltásait. A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat ellene.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi szilveszterkor bemászott a kerítésen egy belvárosi ingatlan udvarára. Ott magához vette a gazdasági társaság negyvenezret érő láncfűrészét, majd azzal együtt távozott az ingatlanból.

Mivel a férfi a láncfűrésszel együtt nem tudott azon a kerítésen kimászni, ahol bejutott, így az ingatlant végül a szomszédos – építés alatt álló – ház irányában lévő kerítésen át hagyta el. Az építkezési területen azonban  egy három méter mély aknába zuhant a láncfűrésszel.

A férfi nem tudott kimászni az aknából, a segélykiáltását pedig csak másnap hallották meg. A férfit végül a tűzoltók és a mentők mentették ki az aknából. A lopott láncfűrészt az aknából sértetlenül kiemelték és visszaadták a társaság képviselőjének, így a lopással okozott kár megtérült. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett fogházbüntetést kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik