Belföld

Ötven nap elzárást kapott a kiskutyáját negyedikről kihajító férfi

Ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt az állatkínzással vádolt férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját a lakásának a negyedik emeleti teraszáról.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2020. május 19-én – ismeretlen előzmények után – felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, negyedik emeleti teraszáról.

Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult. A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta, a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett. A bíróság álláspontja szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen.

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a “cselekmény gátlástalanságát”. A törvényszék szerint a kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik