Belföld

Iszapos árvíz öntötte el Recsk egy részét, a Mátrában is komoly árvíz volt

Villámárvíz öntötte el Recsk egy részét, írja a Facebookon az Agria Tv Bt.

A 24-es főutat és a Hunyadi utcát a bánya felől érkező sár lepte el. Az iszappal elöntött házakból több családnak ki kellett költöznie. Az egész utcát lezárták

– teszik hozzá.

Az Agria Tv részletes riportot is készített, amiből kiderült, hogy összesen kilenc családnak kellett elköltöznie. Kárádot is villámárvíz árasztotta el, ott az egyik gazdának 70 csirkéje fulladt meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel közölte, hogy a felhőszakadás és a zivatar egyre több feladatot adott a tűzoltóknak a koradélutáni órákban. Elsősorban Heves és Nógrád vármegye érintett, ahol lakóházakba, pincékbe, udvarokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérik a tűzoltók segítségét.

Azt közölték, hogy

  • Recsken egy Gárdonyi Géza utcai lakóházat öntött el az esővíz a déli órákban.
  • Mátraderecskén a nagymennyiségű csapadék több utcát is elárasztott, köztük a Kossuth Lajos utcából, a Mátyás király utcából és az Árpád utcából is jelentettek károkat. Egyes lakóházak lakhatatlanná váltak, az Almás patak is kilépett a medréből a településen.
  • a Nógrád vármegyei Pásztóról több bejelentés is érkezett, a Kékesi úton egy családi házat veszélyeztet a víz, amit az egységek homokzsákokkal próbálnak visszatartani.
  • A Tóthegyes úton egy családi ház udvarát 50-60 centiméter magasságban elárasztotta az esővíz. A Nyikom utcánál kiöntött a patak, melynek hídját a tűzoltók lezárták a forgalom elől.
  • Bercel településen, a Tabáni úton egy családi ház földszintjét és pincéjét is elöntötte a víz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik