Belföld

6,4 évet kértek a nyolcéves kislányát macsétával túszul ejtő egyiptomi férfire, de nem kötött alkut

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon annak a 42 éves egyiptomi férfinek a büntetőpere, aki tavaly augusztusban macsétával ejtette túszul a nyolcéves kislányát Soroksáron.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyész hat év négy hónap szabadságvesztést kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére, de ő nem nyilatkozott ebben a kérdésben, és mivel nem mondott le a tárgyalás jogáról, azért a bíróság tárgyalást tűzött ki az ügyben.

A vádirat szerint A. Mohamed és az élettársa három évvel ezelőtt szakított egymással. A férfi ezután el is költözött a nő házából. Közös gyermekük az édesanya gondozásában maradt, de rendszeresen tartotta a kapcsolatot az apával. Az egyiptomi férfi viszont később nem tudta elfogadni, hogy a nő új párkapcsolatot létesített, és így egy férfi is együtt élhet a gyermekével. Ez rendszeres konfliktust okozott közte és volt élettársa között.

Az ominózus nap a volt élettársa soroksári házához ment, ahol a nagypapa vigyázott a nyolcéves kislányra. A férfi  kicsalta őket a házból, majd a gyermekét megragadva beszaladt és magukra zárta a ház ajtaját. Ezt követően a férfi a gyermekét egy bozótvágó és egy harci késsel közvetlen testi felügyelete mellett tartva folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy megöli őt, az élettársát, majd pedig magával is végez.

A gyermeket végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége menekítette ki.  A férfinek két másik bűncselekményt is a terhére rónak. Korábban bántalmazta az élettársát. Ennek végül az vetett véget, hogy a közös kiskorú gyermekük belépett a szobába és a nő kérte tőle, hogy hívjon segítséget. Ekkor a férfi elengedte a nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Egyszer pedig a soroksári általános iskola előtt balhézott az élettársát váró autóssal, és meg is ütötte őt. A férfi a mai előkészítő ülésen nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság rögzítette a bizonyítási indítványokat, majd tárgyalást tűzött ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik