Belföld

Visszakapta siófoki házát a disznóólban fogva tartott francia asszony

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Visszakapta a siófoki házát az az idős francia asszony, akit másfél évig sanyargatott és tartott fogva egy negyvenes házaspár egy volt disznóólban. A Somogy Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága ugyanis pert indított azért, hogy az otthonából kiforgatott asszony visszakapja a ház tulajdonjogát, és meg is nyerte a pert.

A büntetett előéletű házaspár évekkel ezelőtt a bizalmába férkőzött a Siófokon élő, 71 éves, francia nőnek, aki idővel elkezdett érzelmileg kötődni is hozzájuk, akiket a családjának tekintett. Az elkövetők ezt kihasználva előbb beköltöztek az asszony lakásába, majd rávették arra, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza a kiskorú gyermeküknek, a polgári per egyik alperesének.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, miután a kiskorú alperes tulajdonjogát bejegyezték az ingatlan-nyilvántartásba, néhány hónappal később azt is elérte a házaspár, hogy töröljék az idős asszony haszonélvezeti jogát.

A Kaposvári Törvényszék teljes egészében helyt adott az ügyészség kérelmének, és elrendelte a házaspár gyermeke javára bejegyzett tulajdonjog törlését, illetőleg az ajándékozási szerződést megelőző állapot helyreállításaként az idős asszony tulajdonjogának visszajegyzését.

ugyeszseg

A polgári perrel párhuzamosan folyamatban van a házaspár ellen az a büntetőügy is, amelyben sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt kell felelniük.

A vádirat szerint  az elkövetők a lakás felújítására hivatkozva átköltöztették az asszonyt egy siófok környéki ingatlanba, ahol azonban az idős nő konfliktusba került a vele együtt lakó férfival. A házaspár tagjai ezért 2018 elején a nőt a kérése ellenére sem engedték vissza a siófoki lakásba, helyette egy zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy 6 m2-es, korábban disznóólként, illetve szerszámos kamraként használt bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve.

Az elkövetők a szigetelés nélküli építményben ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót biztosítottak a nőnek, akinek azonban fűtési, tisztálkodási, mosási, illetve takarítási lehetősége sem volt. A pár tagjai naponta egyszer megjelentek az ingatlanon, ahová ételt, vizet és alkoholt vittek az asszonynak, akinek alkalmanként lehetővé tették, hogy felügyelet mellett sétálhasson a területen.

A Siófoki Járásbíróság két és fél év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a házaspárt tavaly decemberben, első fokon.

Kapcsolódó
Másfél évig tartottak fogva egy francia idős asszonyt egy volt disznóólban
A nőnek elvették a siófoki házát, majd elvitték egy fűtetlen zártkerti bódéba, ahol tisztálkodni, főzni és mosni sem tudott. Ennyit kértek a kegyetlen házaspárra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik