police.hu
Belföld

Spanyolországban fogták el a győri drogkereskedőt, ott is marihuánát termesztett – videók

Spanyolországban fogták el a helyi rendőrök azt a drogkereskedelemmel gyanúsított férfit, aki ellen európai és nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt. Ü. Péterre Serranillos Playa településen csaptak le a magyar fejvadászok által segített spanyol zsaruk. A férfi ott is kábítószert termesztett.

A rendőrök még tavaly októberben ütöttek rajta egy kábítószertermesztő győrújbaráti férfin. Kiderült, hogy a 24 éves fiatalembernek bűntársa is volt Ü. Péter személyében. Az indiai kenderültetvényt ugyanis közösen gondozták, a szüretelést és a feldolgozást is együtt végezték. Amikor a 39 éves győri férfinél a nyomozók kutatást tartottak, nála is több kábítószergyanús anyag került elő.

A lakásában tartózkodó barátnőt is elfogták, ellene kábítószer birtoklása miatt indult eljárás  Mivel Ü. Péter felszívódott, ezért körözést adtak ki ellene. Először hazait, majd miután olyan információ merült fel, hogy külföldön tartózkodhat, európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Mivel Ü. Péter minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy elrejtőzzön a hatóságok elől, és minden olyan nyomot igyekezett eltüntetni, mely a tartózkodási helyét beazonosíthatóvá teszi, ezért az ügyön dolgozó nyomozóknak komoly erőforrásokat kellett bevetniük mindkét országban ahhoz, hogy a nyomára bukkanjanak. Végül a spanyol rendőröknek sikerült azonosítaniuk a díler feltételezett búvóhelyét.

A spanyol rendőrség egységei kora reggel hatoltak be a párszáz fős település egyik családi házába, ahol Ü. Péter és barátnője tartózkodott. A rendőrök az ingatlan átkutatása során abban egy összesen 1124 kifejlett tőből álló marihuánaültetvényt találtak, amelyet feltételezhetően a férfi és a nő gondozott.

A spanyol rendőrség a kábítószergyanús növényekből álló ültetvényt felszámolta, és mindkét személyt őrizetbe vette. A férfi Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben döntenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!