Belföld europoli

A KDNP szóvivője elmondta, miért nem emelte még meg a pedagógusbéreket a kormány

A napokban ismét az oktatás témája uralja a közéletet idehaza, miután a kormány kedden benyújtott a státusztörvény tervezetét az Országgyűlésnek. Pintér Sándor nem sokkal később levelet küldött minden tanárnak, hogy elmagyarázza, miként fogja érinteni őket és a munkájukat a törvény hatályba lépése. Ebben szót ejtett a béremelésről is, de csak annyit írt, hogy „amint Magyarország hozzáfér a jogosan járó uniós forrásokhoz”, a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű pedagógus béremelés következhet. Megismételte tehát, hogy a kormány nem tágít attól az elképzeléstől, hogy uniós pénzből emelje meg a tanárok bérét.

Alig egy nappal később a KDNP parlamenti frakciójának szóvivője, Nacsa Lőrinc juttatott el közleményt az MTI-hez, melyben elmondta, mi az oka annak, hogy a kormány még mindig nem emelte meg a pedagógusbéreket. Aki valamilyen csavarra számított, annak csalódnia kell, Nacsa válasza természetesen az volt, hogy az egész

a baloldal miatt van.

A képviselő szerint a kormány készen áll, részéről a béremelést már rég elindíthatták volna,  csak arra vár, hogy az EU kifizesse a Magyarországnak egyébként jogosan járó uniós forrásokat – a magyarországi baloldali politikusok viszont azért dolgoznak Brüsszelben, hogy ezt megakadályozzák. Ahogy Nacsa fogalmazott, közreműködnek a Magyarország elleni támadásokban, sőt szervezik is azokat, és itt Dobrev Klárától, Donáth Annán át Ujhelyi Istvánig gyakorlatilag mindenkit felsorolt, akinek ellenzéki politikusként köze van bármilyen uniós szervhez.

„Ezek a baloldali képviselők havi 5-6 millió forintos fizetésért bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést és ne kereshessenek 800 ezer forintot” – mondta Nacsa Lőrinc, azt azonban nem fejtette ki, hogy az általa felsorolt képviselők pontosan milyen aknamunkát végeznek. Azt viszont megosztotta még, hogy más baloldali képviselők pedig idehaza aktívak, mégpedig úgy, hogy szervezik és irányítják is a gyakran erőszakig fajuló itthoni akcióikat – utalva ezzel valószínűleg a státusztörvény elleni tüntetésekre.

„Ez felháborító, ez szégyenteljes” – vonta meg a mérleget a KDNP képviselője, aki egyúttal üdvözölte, hogy a státusztörvény az Országgyűlés elé került.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik