Belföld

Felhívta a fiát egy drégelypalánki férfi, hogy nagyon szereti őket, de meg kellett ölnie az anyját

Vádat emelt a Nógrád Vármegyei Főügyészség azzal a drégelypalánki férfival szemben, aki tavaly január másodikán nyakon szúrta a feleségét, mert attól tartott, hogy nem lesz, aki a nő gondját viselje majd, ha ő meghalt.

Az idős férfit már évek óta foglalkoztatta halálának gondolata, és az, hogy elmúlását követően nem lesz, aki 47 éve vele élő felesége gondját viselje. A férj az ominózus napon a felesége mögé lépett a fürdőszobában és egy késsel megszúrta a nyakát, miközben azt hajtogatta, hogy „Meg kellett tennem!”.

Az erősen vérző nő kimenekült az utcára, segítségért kiáltott, és járókelők hívtak segítséget. Eközben a férfi telefonon felhívta fiát, és azt mondta neki, hogy megölte az édesanyját, és zavartan hozzátette, hogy nagyon szereti őket, de ezt meg kellett tennie. A nő életét a gyors műtét mentette meg. A férfi a kóros elmeműködése miatt képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére.

A kóros elmeállapot büntethetőséget kizáró ok, ezért a Nógrád Vármegyei Főügyészség arra tett indítványt, hogy mentsék fel a férfit, és rendeljék el a kényszergyógykezelését. Az elkövető az ítélet meghozataláig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik