Belföld

Napokon belül zárul a Budapesti Lakógyűlés, de még be sem fejeződött a levelek terjesztése

Budapest Városháza / Facebook
Budapest Városháza / Facebook

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése, írja a Telex.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a lap megkeresésére arról beszélt,

nem zárkózunk el a szavazási idő meghosszabbítása elől, ha azt látjuk, hogy a terjesztés lassú, de a következő 24-48 óra terjesztési adatait még megvárjuk a döntés előtt.

A szavazás a menetrend szerint június 11-én zárul, de még az alábbi kerületekben nem értek ki a levelek: II., III., VII., XI., XII., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII.

Kiss Ambrus közölte: nyitottak egy külön lehetőséget a Lakógyűlés honlapján azoknak, akik elfelejtették a kódot, elveszett a levelük, nem találják azt, vagy nem tudják kivárni, amíg megérkezik. Ha valaki ezen az oldalon megadja az email-címét, majd elküldi beszkennelve a fővárosnak a lakcímkártyája előlapját, akkor három napon belül megkaphatja elektronikus úton a szavazókódot, amivel szavazhat. Mint a főpolgármester-helyettes hozzátette, ha az utolsó napokban megnövekedne a terhelés ezen a csatornán, akkor még több munkatársat fognak erre a feladatra vezényelni.

Arra a kérdésre Kiss Ambrus nem tudott válaszolni, hogy a hátralevő 13 kerületben mikor fejeződik be a levelek kézbesítése, arra pedig szerinte nem érdemes egzakt számot mondani, hogy eddig hányan szavaztak, amíg nem zárul le a terjesztés. Összesen 1,4 millió fővárosinak küldenek levelet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik