Belföld

Öt és fél évet kértek a vendéglátóját ájulásig elkábító és kirabló debreceni nőre

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki elkábította és kirabolta a vendéglátóját tavaly júliusban.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint 73 éves férfi egy hajdúhadházi ingatlanban lakik, és kiadta bérbe a ház egyik szobáját és az ingatlanon lévő melléképületet. Korábban a nyugdíjas férfi szobájában élt a nő, de már öt éve elköltözött tőle.

Ezután a nő különféle indokokkal gyakran megjelent az idős férfinél, és tavaly július elején magával vitte az élettársát is. A nyugdíjas pedig megengedte nekik, hogy több napig nála maradjanak. Néhány nappal később, a pár összepakolt és elmentek, mert találtak Debrecenben egy albérletet.

A nő azonban kora délután visszament az öregúr házához, majd miután a férfi hosszas kopogás után beengedte, elővett két poharat a konyhaszekrényből és kitöltötte a magával hozott sört. A férfi italába azonban ismeretlen hatóanyagú port kevert azért, hogy elkábítsa. Az idős férfi elfogyasztotta az italt, amitől rosszul érezte magát, majd öntudatlan állapotba került.

Ezt kihasználta a nő és ellopta a férfi mobilját, ruhaneműket és némi készpénzt, amivel összesen több mint 35 ezres  kárt okozott. Távozása közben a nő még a férfi bérlőjének szobájába is bement és onnan is elvitt különböző értékeket, összesen 23 ezer forint értékben. A lakók kára nem térült meg.

Ezután az elkövető kívülről kulcsra zárta az ajtót, amit magával vitt, majd távozott. Este kilenc óra körül érkezett a házhoz a bérelt szoba lakója, de nem tudott bemenni az épületbe, csak az ablakon keresztül vette észre, hogy az idős férfi mozdulatlanul fekszik az ágyban, ezért értesítette a rendőrséget. Az ügyészség öt és fél év börtönt és vagyonelkobzást kért a rablással és lopással vádolt nőre előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik