Belföld

Nyolc 47 milliós munkagépet loptak Németországból, de a becsületes vevővel nem számoltak

police.hu
police.hu

Elloptak nyolc méregdrága munkagépet Németországból, de csak kettőt tudtak elpasszolni, mert belefutottak egy becsületes vevőjelöltbe, aki szólt a rendőröknek.

A jelzés szerint három gyanús munkagépet kínáltak jóval áron alul – 17 millió forintért – eladásra az inárcsi pihenőhelyen. A vevőjelölt azonban visszalépett, mert sárosnak gondolta az üzletet, mert nem tudták igazolni a gépek eredetét és csak készpénzben lehetett fizetni.

A nyomozók utánajártak az infónak, és négy nappal később már egy Aszód közeli telephelyen és a domonyi erdőben gyülekeztek, és három munkagépet is találtak. Kiderült, hogy Németországból lopták a méregdrága gépeket öt másikkal együtt, a kár pedig megközelítette a 100 millió forintot.

police.hu

Két kotrógépen azóta már túladtak, nagy valószínűséggel ugyanaz a két férfi, aki az inárcsi pihenőbe invitált vevőjelölttel is próbált egyezkedni.

A 27 éves A. Lóránd, illetve J-K. Roland  a Fejér vármegyei kommandósok fogták el, nekik a gépek eladásában volt szerepük a gyanúsítás szerint. Megbízatásuk szerint egyikük eldugott telephelyén eltárolta, míg komoly érdeklődőt nem leltek, aztán összehozták és lebonyolították az üzletet.

Két nappal később újabb markolókkal és egy gyanúsítottal bővült a kör: a 37 éves L. Norbert volt az, aki „felső kapcsolat”-ként hat lopott kotrógépet szállított Magyarországra két felvonásban. A bíróság letartóztatta az őrizetbe vett három férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik