Belföld

Segített a betörőnek, hogy elvigyék az apja 27 millióját, majd eltűnt, mint a kámfor

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Lopás miatt állítja bíróság elé a Kecskeméti Járási Ügyészség azt a férfit, aki az áldozata fiának a segítségével rámolt ki egy lajosmizsei édesapát. Az áldozat fiával szemben viszont felfüggesztették az eljárást, mert a lebukás óta nem lehet tudni, hogy hol tartózkodik.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a büntetett előéletű lajosmizsei férfi  a sértett fiától értesült arról, hogy édesapja gyógykezelése miatt hosszabb ideje nem tartózkodik otthon. A fiú tudott arról is, hogy az apja hol tartja a lakásban az értékeit. A két férfi előzetesen megállapodott abban, hogy az apa távollétét kihasználva betörnek a családfő lajosmizsei otthonába.

Ennek megfelelően a két férfi 2021 áprilisában betört a lakásba és több mint 27 millió forintnyi ékszerekkel távozott. Emellett egyéb, kisebb értékű ingóságokat, így például gázpalackot, étkészleteket és kristálypoharakat is elloptak a házból.

ugyeszseg.hu

A vádlottnak felelnie kell még egy lopásért és egy kifosztásért is, mert besurrant két másik lajosmizsei házba is ahonnan, ruhákat, mosógépet és centrifugát akart lopni csak megzavarták.

Az ügyészség a férfit jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint kifosztás bűntettének és lopás vétségének kísérletével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel próbaidők alatt lopott, ezért azt kérte az ügyészség, hogy ezeket is rendeljék el vele szemben.

Az áldozat fiával szemben a nyomozó hatóság felfüggesztette az eljárást, mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik